Sosem voltam híve a tuningolásnak

Az autók sufni módon történő tuningolása számomra mindig is teljességgel érthetetlen volt. Azt gondolom, hogy nem véletlenül került ki a gyárból egy autó úgy, ahogy. Annak valószínűleg pontosan úgy kell lennie, ahogyan azt a mérnökök kitalálták, és bármiféle felesleges beavatkozás felelőtlen dolog.

Az egyik ismerősöm is pontosan ezt tette. Valami haverjával kitalálták, hogy megbuherálják egy kicsit a motort, hogy legyen némi plusz lóereje a kocsinak. Én csak csóváltam a fejemet. Ezt olyan kamaszos dolognak tartom, pedig a barátom már 25 éves, szóval nem éreztem helyénvalónak a viselkedését, de hát ez van.

A tuningolás óta eltelt pár hét, és saját bevallása szerint érezte a különbséget.

Én is ültem az autóban párszor, de én őszintén nem éreztem semmi változást. Szerintem a haverom csak bemesélte magának, hogy jobban menne a kocsi. Aztán eltelt további pár hét, és történt valami: a klíma elkezdett kellemetlen szagokat árasztani magából.

Mennyivel fontosabb az ilyen dolgoknak a javítása, mint a felesleges tuningolás, igaz?

A barátomnak azt tanácsoltam, hogy lépjen fel a metaautoszerviz.hu weboldalára, és kérjen időpontot. Nekem már sok jó tapasztalatom van ezzel a kiváló gárdával, és biztos voltam benne, hogy a barátom autójában fellépő problémát is könnyedén megoldják majd.

A barátom kicsit tartott tőle, hogy drága lesz majd a javítás (főleg azét, mert egy csomó pénzt elköltött az említett tuningolásra), de megnyugtattam, hogy itt kiváló áron dolgoznak. A honlapjukon egyébként is fel vannak tüntetve az árak, melyeket látva a haverom gyorsan meg is nyugodott.

Amire szüksége volt az autónak, az természetesen az autóklíma tisztitás. Talán nem hangzik elsőre olyan bonyolult dolognak, mint például a fékeknek a javítása, de elhihetitek, hogy itt is feltétel a profi hozzáállás, amit csak egy olyan felkészült csapat nyújthat, mint amilyenek a métások is.

A szervizbe egyébként én is elkísértem a barátomat, mert éppen nem volt jobb dolgom. Így legalább be tudok számolni az autóklíma tisztitásról részletesebben is.

Amit tudni kell, hogy ez nem egyszerű autóklíma tisztitás, hiszen itt fertőtlenítés is történik. Ez elengedhetetlen a maximális eredményhez. Ennek köszönhetően eltűnt a bűz a klímaberendezésből.

A fertőtlenítés egy igazán modern eszközzel történt, ami ózongenerátoros elven működik, így a makulátlan tisztaság tényleg garantált.

Azt is kiderítették, hogy az egyik alkatrésszel baj van. Emiatt történt a klímaberendezésben fellépő bűz is. Ennek a cseréjét is vállaltak, ami egyáltalán nem került sokba.

Én persze előre tudtam, hogy kiváló munkát fognak végezni, de most már legalább a barátom is láthatja, hogy ez a Méta utcában található autószerviz a legjobb választást jelentheti abban az esetben, ha bármiféle probléma adódna az autóval.

A nyár és a meleg még elég messze van, de talán nekem sem ártana ellenőriznem a klímámat, hogy előre felkészüljek, és talán Neked is érdemes lehet így tenni.

Ha elkezdett jobban érdekelni ennek a szerviznek a szolgáltatása, akkor talán az lesz a legegyszerűbb, ha begépeled a címüket a böngésződbe: metaautoszerviz.hu. Itt többek között azt is láthatod majd, hogy milyen sokféle javítási munkálatot is vállalnak. Csak pár példa: fényszórók beállítása, kuplungcsere, fékek javítása.

Ja, egy fontos dolgot még nem említettem: márkafüggetlen autószervizről beszélünk, így nem kell aggódnod, hogy esetleg a Te kocsidon ne tudnának javítást vállalni.