Nem mindegy, hogy miben kérsz tőlem tanácsot

Ha hőszivattyús kazánok érdekelnek, bármikor fordulhatsz hozzám, azonban ha autótuning tanácsokat szeretnél akkor nem jó helyen jársz! Vagyis pontosabban: jó helyen jársz, de nem a megfelelő személyt kérdezed. A férjemmel közösen van egy autóalkatrész boltunk. Gyakran előfordul, hogy én állok a pultban az eladók helyett. Ilyenkor persze mindenféle autós kérdéseket kapok, amikre nem mindig tudom a választ. Kivételes eset volt, amikor az egyik vevővel valamiért fűtésrendszerekről kezdtünk beszélni.

Ehhez a témához nagyon is hozzá tudtam szólni, mert nem is olyan régen fel kellett újítanunk a házunk fűtésrendszerét. Nekünk ennek során a futesrendszerek.hu weboldala segített a legtöbbet, amit azóta is szívesen ajánlok másoknak. A honlap elektromos fűtésrendszerekkel foglalkozik. Az elektromos fűtés számos előnnyel rendelkezik, például zajtalan a működése, nem bocsát ki káros anyagokat, és sokoldalú a felhasználhatósága. Az sem elhanyagolható szempont, hogy környezetvédő megoldás.

Különlegesebb formái az infrafűtés és a hőszivattyús fűtés. A hőszivattyú lényege, hogy egy külső energiaforrásból nyert energiát képes átalakítani belső használatra. Működtethető akár napelem rendszer segítségével is, ezáltal még több energiát és pénzt spórolhatunk meg. Többféle fűtési technika esetében alkalmazható: ilyenek többek között a hőszivattyús kazánok és bojlerek. Nekünk a hőszivattyús kazánok keltették fel legjobban a figyelmünket, ezért ezzel kapcsolatban igencsak jó tanácsokat tudok adni.

A hőszivattyúnak egyébként négy típusa is van, attól függően, hogy honnan szerzi és mivé alakítja át az energiát. A futesrendszerek.hu-nál elérhető egy ingyenes felmérés is, amely során segítenek megállapítani, hogy melyik típusú hőszivattyút érdemes választanunk a házunk környezeti adottságainak megfelelően.