Hogyan tereld el egy beszélgetés témáját

Nem szeretem, amikor autós témák kerülnek szóba egy beszélgetés közben. Sajnos ez egy olyan terület, amelyhez egyáltalán nem értek, és általában inkább csöndben maradok, mint hogy valami hülyeséget mondjak véletlenül. Mindig csodálattal néztem azokat az embereket, akik minden autóalkatrészről tudják, hogy mire való, hol helyezkedik el, hogy néz ki…. Nekem ezeket sosem sikerült megjegyeznem, és még ennél is kevésbé értem, ha például autótuning tippeket adnak egymásnak!

Azonban van egy jó módszerem: ilyenkor mindig céges kocsikra szoktam terelni a szót. Nemrég a cégem egy nagyobb pénzösszeghez jutott, így végre megengedhettük magunknak, hogy céges autókat béreljünk. Találtam egy nagyon hasznos weboldalt, a flottakezeles.hu-t, amelyen bárki tájékozódhat tartós bérlet, lízing, hitel, és egyéb céges kocsikkal kapcsolatos témákban.

A tartós bérlet során a bérbeadóé marad a jármű tulajdonjoga, mi pedig havonta fizetett összeggel tudjuk bérbe venni. A tartós bérlet esetében meg szoktak állapítani egy úgynevezett maradványértéket, amelynek értékéért a bérbeadó később értékesítheti majd a kocsit. Ez azért nagyon jó, mert a maradványérték összegét nem kell a bérlőnek kifizetnie. Amennyiben a hitel vagy a lízing működésére lennénk kíváncsiak, ezekről is számos információt találhatunk meg a weboldalon. Ha pedig komolyabban érdekel minket a téma, egy blog cikkeit is olvasgathatjuk a felületen. Ezek segítségével bővíthetjük tudásunkat minden céges autó bérléssel vagy lízingeléssel kapcsolatos tényezőről.

Ha pedig te is céges autót szeretnél bérelni, a munkatársak elérhetőségei könnyen megtalálhatók a “Kapcsolat” feliratra kattintva.